Moril
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı
Mutfaklarda yiyecekleri korumak ve pişirirken de kullanılabilen alüminyumdan yapılmış kağı... devamı
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş halidir. Karabibere göre daha keskin kokulu, f... devamı
Gaziantepte sabah içilen bir çorba çeşidi.
Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir,... devamı
Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı
Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.