Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Lipit (Lipid) Nedir?

Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı

Lipoz Nedir?

Pankreasın salgıladığı sindirim enzimi (salgısı).

Liqueur Nedir?

İçkiler

Liquid Container Nedir?

Termos

Liquid Container Jug Nedir?

Termos

Liyofilizasyon (Lyophilisation) Nedir?

Gıdaların dondurulduktan sonra kurutulması işlemine verilen isim. Bu yöntem gıdaların kuru... devamı

Lobiye Nedir?

Fasulye. Bazı yörelerde fasulye yemeğine verilen isim.

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Lokum Nedir?

1- Şekercilerden alınan normal lokum. 2- Evlerde; hamuru yağda kızartarak yapılan yuva... devamı

Lolaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Lolorosso Nedir?

Mor renkli kıvırcık salataya verilen isim.

Lonj Nedir?

Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.

Lop Yumurta Nedir?

Kabuğuyla suda içi katılaşıncaya kadar (çok iyi) pişirilmiş yumurta.

Lunch Box Nedir?

Yemek Çantası

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Madalyon Nedir?

Madalya şeklinde kesilmiş dilimler. Dana madalyon gibi yani 1 cm kalınlıkta yuvarlak bonfi... devamı

Madımak Nedir?

Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç ya... devamı

Mahlep Nedir?

İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı

Maillard Tepkimesi Nedir?

Aminoasitlerin, ısı ve şekerlerin etkisiyle renk değiştirmesi reaksiyonuna verilen isim.... devamı

Main Course Nedir?

Ana Yemek

Makedon Doğram Usulü Nedir?

Mirpua doğramanın küçük kesilmiş halidir. Ezilen ve süzülen çorbalarda kullanılan bir yöte... devamı

Malt Nedir?

Bira yapımında kullanılmak üzere çimlendirilmiş ve daha sonra filizleri ile kökleri ayıkla... devamı

Mandolin Nedir?

Sebze kıymak, rendelemek veya kesmek için kullanılan profesyonel el aleti.

Mango Nedir?

Ekvatoral bölgelerde yetişen, patates büyüklüğünde, içi turuncuya çalan dışı yeşil renkte ... devamı

Marinad (Marinade) Nedir?

Et, balık ve tavuğa; dinlendirmek, yumuşatmak ve tat vermek için, aromatik malzemelerle ya... devamı

Marinat Nedir?

1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelm... devamı

Marine Nedir?

Et, balık tavuğa yumuşatmak, dinlendirmek ve tat vermek için aromatik malzemelerle yapılan... devamı

Marine Etmek Nedir?

1- Sirke ve aromatik malzeme karışımının içinde yatırmak (av hayvanları ve kırmızı et için... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 20 21 [22]23 24 ... Son Sayfa