Lipit (Lipid) Nedir?
Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı
Halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla yağ. Lipit, tüm yağları kapsayan bir terimdir. ... devamı
Pankreasın salgıladığı sindirim enzimi (salgısı).
İçkiler
Termos
Termos
Gıdaların dondurulduktan sonra kurutulması işlemine verilen isim. Bu yöntem gıdaların kuru... devamı
Fasulye. Bazı yörelerde fasulye yemeğine verilen isim.
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
1- Şekercilerden alınan normal lokum. 2- Evlerde; hamuru yağda kızartarak yapılan yuva... devamı
Börülce.
Mor renkli kıvırcık salataya verilen isim.
Dana ve karacanın omuzu altından kuyruğa giden sırt kemiğinin yarı kısmı.
Kabuğuyla suda içi katılaşıncaya kadar (çok iyi) pişirilmiş yumurta.
Yemek Çantası
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Madalya şeklinde kesilmiş dilimler. Dana madalyon gibi yani 1 cm kalınlıkta yuvarlak bonfi... devamı
Pembe çiçekli olan bir bitkidir. Pilavlara katılır. Haşlanarak salatası yapılır. Pirinç ya... devamı
İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı
Aminoasitlerin, ısı ve şekerlerin etkisiyle renk değiştirmesi reaksiyonuna verilen isim.... devamı
Ana Yemek
Mirpua doğramanın küçük kesilmiş halidir. Ezilen ve süzülen çorbalarda kullanılan bir yöte... devamı
Bira yapımında kullanılmak üzere çimlendirilmiş ve daha sonra filizleri ile kökleri ayıkla... devamı
Sebze kıymak, rendelemek veya kesmek için kullanılan profesyonel el aleti.
Ekvatoral bölgelerde yetişen, patates büyüklüğünde, içi turuncuya çalan dışı yeşil renkte ... devamı
Et, balık ve tavuğa; dinlendirmek, yumuşatmak ve tat vermek için, aromatik malzemelerle ya... devamı
1. Et ve balık yemeklerine lezzet katmak veya etin yumuşayarak daha lezzetli bir hale gelm... devamı
Et, balık tavuğa yumuşatmak, dinlendirmek ve tat vermek için aromatik malzemelerle yapılan... devamı
1- Sirke ve aromatik malzeme karışımının içinde yatırmak (av hayvanları ve kırmızı et için... devamı