Mol
Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.
Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.
Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Yemeğe katılacak bir maddenin; yemek karıştırırken damla damla veya incecik akıtılarak ekl... devamı
Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknik... devamı
Çeşitli aromatik sebze ve baharatların ip yardımıyla bağlanarak demet haline getirilmesi. ... devamı
Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye ... devamı
1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın... devamı
Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya ... devamı