Mirpiu
Birçok yemeğe çeşni katmak üzere kullanılabilecek standart bir sebze ve otlar karışımıdır. Oran, 250 gr. havuca, 250 gr. soğan, 250 gr. kerevizdir. Bunlar iri küpler biçiminde doğranır. Yarım defne yaprağı ve küçük bir dal kekik ilave edilir.
Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı
Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.
Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Mutfaklarda kullanılan emici kağıt, rulo şeklinde satılır.
Dana etinin dövülüp inceltilmiş yumuşak parçalarına verilen isim. Bonfileden, kontrfileden... devamı
Kıyma ve parçalama işine yarayan mutfak aleti.