Glas Royal (Glace royal) Nedir?
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.
1- Arpacık soğan, havuç ve şalgamı şeker, tereyağı ve az su ile pişirme usulü. 2- Etle... devamı
Bardak
Pasta, kek ve tatlıların üzerini kaplamak için kullanılan çikolata veya şekerli maddelerle... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
1. Unda bulunan yapışkan proteinli madde. Hamurun özlü olmasını ve mayalanarak iyi kabarma... devamı
İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı
1. Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday. 2. Yarıl... devamı
Tef yağı. Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakası.... devamı
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara den... devamı
1. Tel şehriye biçiminde, çikolata ve çeşitli renklerde hazır satılan pasta süsleme unsuru... devamı
Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında k... devamı
1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın... devamı
Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.
Taze Fasulye
Etin pişirildikten sonra kalan suyunun koyulaştırılmış haline verilen isim.
Izgara Domates
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Çok yemek yiyen kimse. Obur.
Yemek tadından iyi anlayan, farklı tatları biribirinden ayıran ve tüm tatları tanıyan kişi... devamı
Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı
Dağ çileği.
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı
Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya ... devamı
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı
İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.