Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Glase Nedir?

1- Arpacık soğan, havuç ve şalgamı şeker, tereyağı ve az su ile pişirme usulü. 2- Etle... devamı

Glass Nedir?

Bardak

Glasür Nedir?

Pasta, kek ve tatlıların üzerini kaplamak için kullanılan çikolata veya şekerli maddelerle... devamı

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Glüten Nedir?

1. Unda bulunan yapışkan proteinli madde. Hamurun özlü olmasını ve mayalanarak iyi kabarma... devamı

Glüten İntoleransı Nedir?

İnsan vücudunun buğday proteini glüteni sindirememesi durumudur. Çölyak hastalığı.... devamı

Göce Nedir?

1. Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday. 2. Yarıl... devamı

Gömlek Yağı Nedir?

Tef yağı. Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakası.... devamı

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Göz göz olmak Nedir?

Muhallebi, pilav gibi yemeklerin suyunu çektikten sonra üzerinde oluşan küçük oyuklara den... devamı

Granüle (Granulee) Nedir?

1. Tel şehriye biçiminde, çikolata ve çeşitli renklerde hazır satılan pasta süsleme unsuru... devamı

Graten Nedir?

Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında k... devamı

Gratine Etmek Nedir?

1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın... devamı

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.

Green Beans Nedir?

Taze Fasulye

Greyvi Nedir?

Etin pişirildikten sonra kalan suyunun koyulaştırılmış haline verilen isim.

Grilled Tomata Nedir?

Izgara Domates

Griye (Grille) Nedir?

Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.

Gurmand (Gourmand) Nedir?

Çok yemek yiyen kimse. Obur.

Gurme (Gourmet) Nedir?

Yemek tadından iyi anlayan, farklı tatları biribirinden ayıran ve tüm tatları tanıyan kişi... devamı

Hafif Isı Nedir?

Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı

Hamuçera (Yöresel Tanım) Nedir?

Dağ çileği.

Hapsetme Nedir?

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme h... devamı

Harç Nedir?

Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya ... devamı

Hardal Nedir?

Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir ka... devamı

Hardaliye Nedir?

İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 12 13 [14]15 16 ... Son Sayfa