Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Hareng Nedir?

Ringa balığı türünden bir balık. Lakerda gibi salamura olarak satılır.

Hasbir (Yöresel Tanım) Nedir?

Safran.

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

Haşlamak Nedir?

Sebze, et ya da balığı suda kaynatarak pişirmek ya da sebzeleri daha önce kaynatılmış su i... devamı

Havan Nedir?

İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı

Havaneli Nedir?

Havanda bir şeyi dövmeye yarayan tokmak.

Havyar Nedir?

Mersin balığının yumurtasından ezme ve tuzlama yöntemi ile yapılan siyah renkli yiyecek.... devamı

Heather Nedir?

Su Isıtıcı

Helmelendirmek Nedir?

Sebze ve kuru baklagillerin sularını çekinceye kadar pişirilerek , su ile tanelerin birbir... devamı

Helvane-Helvahane Nedir?

Dibi, mayonez tenceresi gibi tümsek tencere. Kevgirle kavurma işlerinde çok kullanışlıdır.... devamı

Herbisit Nedir?

Tarım alanlarında yabancı otları yok etmek ya da önlemek için kullanılan pestisit grubu ki... devamı

Herke (Yöresel Tanım) Nedir?

Un, su ve yumurta karışımı.

Herse (Yöresel Tanım) Nedir?

Bazı yörelerde yağlı ete, bazı yörelerde et yemeğine verilen isim.

Hırçik (Yöresel Tanım) Nedir?

Salatalık kabuğunun kurutulmuşu.

Hijyen Nedir?

İnsan sağlığının devamlılığı için gıdalardan ve çevreden kaynaklanabilecek her türlü risk ... devamı

Hint Armudu Nedir?

Meyvesi şekerli ve serinletici olup, çiğ veya pişirilerek tüketilir.

Hint Biberi Nedir?

Keskin kokusu ve güçlü terpen aroması olan, tat bakımından karabibire yakın çok güçlü acıs... devamı

Hint Cevizi Nedir?

Bir diğer adı müskat'tır. Beşamel sos ve benzerleri ile peynirli yemeklerde kullanılır. En... devamı

Hollandez Sos Nedir?

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile yapılan sıcak sos.

Homojen Nedir?

Maddelerin birbirleriyle iyice karıştığı, her tarafın da aynı özelliği taşımasıdır.... devamı

Honey Nedir?

Bal

HORECA Nedir?

Horeca; Hotel/Restaurant/Café veya Hotel/Restaurant/Catering kelimelerinin başlangıç hecel... devamı

Hoşaf Nedir?

Kuru meyve (üzüm, incir, erik, kayısı vb.) kompostosu.

Ice Bucket Nedir?

Buz Kovası

Ice Cube Nedir?

Buz Parçası

Ice Tongs Nedir?

Buz Parçası

Irish Coffee Nedir?

Isıtılmış bir şarap bardağına 2 ölçü viski ve 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine taze yapılmış ... devamı

Isı Nedir?

Sıcaklık ve soğukluk derecesi.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 13 14 [15]16 17 ... Son Sayfa