Görgüt (Yöresel Tanım)
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Saman elması.
Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı
Elma kurusu.
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).
Taze sarımsak.
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı
Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı
Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı
Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı