Özgün Yemek Tarifleri

Görgüt (Yöresel Tanım) nedir, ne demek?

Görgüt (Yöresel Tanım) hakkında bilgi

Görgüt (Yöresel Tanım)

Kurutulmuş kavun dilimleri.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Pompay Nedir?

Saman elması.

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).

Şiveydiz (Yöresel Tanım) Nedir?

Taze sarımsak.

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Tarhun Nedir?

Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı

Tart Kalıbı Nedir?

Pay, tart ve turta pişirmede kullanılır. Derinliği 2-3 cm olan bu kalıplar cam veya metal ... devamı

Tip 1 Nedir?

Un kalitesini belirleyen standart. En iyi un (ekstra böreklik, baklavalık) un tip 1'dir.... devamı