Hapsetme
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme hamurla kapatılır.
Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme hamurla kapatılır.
Saman elması.
Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap
Elma kurusu.
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).
Taze sarımsak.
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı
Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı