Özgün Yemek Tarifleri

Hapsetme nedir, ne demek?

Hapsetme hakkında bilgi

Hapsetme

Bir malzemeyi bir yiyeceğin içine koyup sıkıca kapatma işlemi. Örneğin mantı, iç malzeme hamurla kapatılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Pompay Nedir?

Saman elması.

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Selpetr Nedir?

Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.

Sosiyer Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).

Şiveydiz (Yöresel Tanım) Nedir?

Taze sarımsak.

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Tarhun Nedir?

Bazı soslarda, salçalı et yemeklerde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda kullanılır.... devamı