Gratine Etmek
1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.
2. Yemeklerin ve tatlıların üzerini çıtırımsı bir kabuk kazandırmak, nar gibi kızarmış tabir edilen görüntüyü elde etmek için uygulanan yöntem.
Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı
Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı
Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.
Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi.
1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek.
... devamı