Özgün Yemek Tarifleri

Gratine Etmek nedir, ne demek?

Gratine Etmek hakkında bilgi

Gratine Etmek

1. Genellikle gratine edilecek yemeğin üzerindeki sosa rendelenmiş peynir serpilerek fırın ızgarasında kızartılması işlemidir.

2. Yemeklerin ve tatlıların üzerini çıtırımsı bir kabuk kazandırmak, nar gibi kızarmış tabir edilen görüntüyü elde etmek için uygulanan yöntem.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mühürleme Nedir?

Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pavurya Nedir?

Bir cins yengeç.

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Sebze Çevirme Nedir?

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı

Soya Eti Nedir?

Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı

Statik Nedir?

Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı