Ganaş (Guanache) Nedir?
Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Et, tavuk ve balık gibi ana yemeği tamamlamak için yemeğin yanına konan pişmiş sebze, maka... devamı
Şekeri karamela yaptıktan sonra, sirke ilavesi ile sulandırılmış kahverengi sıvı (dömiglas... devamı
Damak zevki olan, ağzının tadını bilen, iyi yemekten anlayan kimse.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.
Uluslararası standart ölçülerde olan mutfak araç-gereçleri (Gastronorm tepsi, gastronorm y... devamı
Pastaların pandispanyasına verilen addır. Pasta, çörek anlamında da kullanılır.
Yeşil domatese benzer bir sebze.
Patlamış mısırın un hali.
Kapari.
1- Soğuk veya sıcak sudan geçirme; soğutma veya sıcaklaştırma. 2- Süzgeçten geçirme, s... devamı
Şekline bakılmaksızın rastgele doğrama yöntemi. Amacın sadece parçalamak olduğu ve parça b... devamı
Aşurelik buğday, yarma.
Büyük restauran, lokanta ve hotellerde garsonun servis sırasında üzerinde porsiyonlama, ha... devamı
Kolayca kırılıp ufalanan.
Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı
Gıdalarda meydana gelebilecek ve tüketen kişilerde sağlık riski oluşturabilecek fiziksel, ... devamı
Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı
Gıdalarda var olan mikroorganizmalar tarafından üretilen kimyasalların neden olduğu sağlık... devamı
Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin vücudumuza girdiklerinde si... devamı
Gıdaların üretilmesi sırasında gıdaların yoğunluk, renk ve duyusal özelliklerini korumak i... devamı
Tükettiğimiz gıdalarda var olan toksik maddelerin neden olduğu gıda kaynaklı hastalıklar.... devamı
Dömiglas veya başka bir et suyunu kaynatarak çektirme sonucu elde edilen sos özü (yemeğe t... devamı