Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Garnitür Nedir?

Et, tavuk ve balık gibi ana yemeği tamamlamak için yemeğin yanına konan pişmiş sebze, maka... devamı

Gastrik (Gastirque) Nedir?

Şekeri karamela yaptıktan sonra, sirke ilavesi ile sulandırılmış kahverengi sıvı (dömiglas... devamı

Gastronom (Gastronome) Nedir?

Damak zevki olan, ağzının tadını bilen, iyi yemekten anlayan kimse.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gastronorm Nedir?

Uluslararası standart ölçülerde olan mutfak araç-gereçleri (Gastronorm tepsi, gastronorm y... devamı

Gato Nedir?

Pastaların pandispanyasına verilen addır. Pasta, çörek anlamında da kullanılır.

Gavata (Yöresel Tanım) Nedir?

Yeşil domatese benzer bir sebze.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gebere (Yöresel Tanım) Nedir?

Kapari.

Geçirme Nedir?

1- Soğuk veya sıcak sudan geçirme; soğutma veya sıcaklaştırma. 2- Süzgeçten geçirme, s... devamı

Gelişi Güzel Doğrama Nedir?

Şekline bakılmaksızın rastgele doğrama yöntemi. Amacın sadece parçalamak olduğu ve parça b... devamı

Gendime (Yöresel Tanım) Nedir?

Aşurelik buğday, yarma.

Geridon (Gueridon) Nedir?

Büyük restauran, lokanta ve hotellerde garsonun servis sırasında üzerinde porsiyonlama, ha... devamı

Gevrek Nedir?

Kolayca kırılıp ufalanan.

Gevrek Hamur Nedir?

Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Gezdirmek Nedir?

Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı

Gıda Alerjisi Nedir?

Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı

Gıda Güvenliği Nedir?

Gıdalarda meydana gelebilecek ve tüketen kişilerde sağlık riski oluşturabilecek fiziksel, ... devamı

Gıda Hassasiyeti Nedir?

Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı

Gıda İntoksikasyonu Nedir?

Gıdalarda var olan mikroorganizmalar tarafından üretilen kimyasalların neden olduğu sağlık... devamı

Gıda İntoleransı Nedir?

Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin vücudumuza girdiklerinde si... devamı

Gıda Katkı Maddesi Nedir?

Gıdaların üretilmesi sırasında gıdaların yoğunluk, renk ve duyusal özelliklerini korumak i... devamı

Gıda Zehirlenmesi Nedir?

Tükettiğimiz gıdalarda var olan toksik maddelerin neden olduğu gıda kaynaklı hastalıklar.... devamı

Glas Dö Viyand (Glace de viande) Nedir?

Dömiglas veya başka bir et suyunu kaynatarak çektirme sonucu elde edilen sos özü (yemeğe t... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 11 12 [13]14 15 ... Son Sayfa