Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Fondan Nedir?

İçerisinde likör gibi tatlı ve hoş kokulu maddeler bulunan ve ağızda kolay eriyen şekerlem... devamı

Fondan (Fondant) Nedir?

Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde.... devamı

Fonse (Foncer) Nedir?

Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları ç... devamı

Food-beverage (Fud end bevereyc) Nedir?

Yiyecek ve içecek.

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Forma Nedir?

Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, ... devamı

Frape Nedir?

Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.

French Roast (Fransız Fırınlama) Nedir?

Bitter çikolata rengindedir ve çekirdeğin üzeri tama yakın yağ ile kaplıdır. Espresso fırı... devamı

Frenk Fesleğeni Nedir?

Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı

Frenk Maydanozu Nedir?

Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı. Kokusu daha hafiftir. Süslemeye çok uygundur.... devamı

Fri (Frit) Nedir?

Kızgın bol yağda pişirme usulü.

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Fri Usulü Pişirme Nedir?

Kızgın bol yağda pişirme usulü.(Fr. Frit)

Frik (Yöresel Tanım) Nedir?

Sertleşmeden toplanan buğday. Başakları tarlada yakılır, kurutulur, dövülür ve çekilir.... devamı

Frikase Nedir?

Et, tavuk ya da balığın beyaz bir sos eşliğinde tencerede pişirilmesi, yahni yapılması.... devamı

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Fruit Basket Nedir?

Meyve Sepeti

Fruit Tray Nedir?

Meyve Tepsisi

Full-City Roast Nedir?

Orta derecede fırınlanmış kahve çekirdeği. Yaygın olarak kullanılan bir fırınlama ise de, ... devamı

Fumigasyon Nedir?

Dumanlama işlemi. Et ve balıkları genellikle meşe odununun dumanına maruz bırakarak hem ar... devamı

Fungusit Nedir?

Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan ... devamı

Füme Nedir?

Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması... devamı

Füme Et Nedir?

Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı

Füzyon Mutfağı Nedir?

Farklı mutfak kültürlerini veya farklı ülke mutfaklarını birleştirildiği, sentezlendiği ye... devamı

Gah (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu

Galeta Unu Nedir?

Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı

Galley Equpment Nedir?

Mutfak Donanımı

Ganaj (Guanache) Nedir?

Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyele... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 10 11 [12]13 14 ... Son Sayfa