Fondan Nedir?
İçerisinde likör gibi tatlı ve hoş kokulu maddeler bulunan ve ağızda kolay eriyen şekerlem... devamı
İçerisinde likör gibi tatlı ve hoş kokulu maddeler bulunan ve ağızda kolay eriyen şekerlem... devamı
Pastacılıkta kullanılan beyaz şekerleme; şuale ve ekler pastasının üzerine sürülen madde.... devamı
Bir turta kalıbının veya çemberinin köşelerine tart hamurunu (pişerken hamurun kenarları ç... devamı
Yiyecek ve içecek.
Çatal- Bıçak- Kaşık
Hamur, ekmek veya başka bir unsuru süslü biçimde kesmek için kullanılan el aleti (yıldız, ... devamı
Dondurulmuş yada buzlu olarak hazırlanan meşrubat veya içkidir.
Bitter çikolata rengindedir ve çekirdeğin üzeri tama yakın yağ ile kaplıdır. Espresso fırı... devamı
Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı
Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı. Kokusu daha hafiftir. Süslemeye çok uygundur.... devamı
Kızgın bol yağda pişirme usulü.
Kızgın yağda pişirme usulü.
Kızgın bol yağda pişirme usulü.(Fr. Frit)
Sertleşmeden toplanan buğday. Başakları tarlada yakılır, kurutulur, dövülür ve çekilir.... devamı
Et, tavuk ya da balığın beyaz bir sos eşliğinde tencerede pişirilmesi, yahni yapılması.... devamı
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.
Meyve Sepeti
Meyve Tepsisi
Orta derecede fırınlanmış kahve çekirdeği. Yaygın olarak kullanılan bir fırınlama ise de, ... devamı
Dumanlama işlemi. Et ve balıkları genellikle meşe odununun dumanına maruz bırakarak hem ar... devamı
Mantar ve mantar sporlarının öldürülmesi veya kontrol altına alınması amacıyla kullanılan ... devamı
Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması... devamı
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
Farklı mutfak kültürlerini veya farklı ülke mutfaklarını birleştirildiği, sentezlendiği ye... devamı
Elma kurusu
Bayat ekmeklerin fırınlandıktan sonra ezilip elenmesi ile elde edilen toz (pane yemeklerde... devamı
Mutfak Donanımı
Kuvertur çikolata ve süt kreması ile yapılan, pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiyele... devamı