Graten
Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında kahverengi ince bir kabuk bağlayana kadar pişirilmesi, üstleri kızartılmış yemek.
Herhangi bir şekilde pişirilmiş bir yiyeceğin üzerinin, sıcaklığı kuvvetli olan fırında kahverengi ince bir kabuk bağlayana kadar pişirilmesi, üstleri kızartılmış yemek.
Peynir Tepsisi
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Çatal- Bıçak- Kaşık
Su Isıtıcı
Yemek ve pastacılık alanında çırpma işlerinde kullanılan derin ve dibi tümsek olan özel çı... devamı
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Bu meyane de aynı biçimde yapılır. Ancak daha uzun süre pişirilerek meyanenin açık kahvere... devamı
Kapari ağacının açılmamış tomurcuklarıdır.
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı