Özgün Yemek Tarifleri

Harç nedir, ne demek?

Harç hakkında bilgi

Harç

Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya içine karıştırılan malzeme.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mühürleme Nedir?

Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı

Ördek Palazı Nedir?

4-6 aylık ördek yavrusu.

Pavurya Nedir?

Bir cins yengeç.

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Sebze Çevirme Nedir?

Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı

Soya Eti Nedir?

Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmın... devamı

Statik Nedir?

Statik fırın; geleneksel ve turbo olmayan eski fırınlar.

Süs Unsuru Nedir?

Bir yemeği veya yiyeceği süslemekte kullanılan maddeler (maydanoz yaprağı, kırmızı turp, l... devamı

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı

Şeker Nedir?

Şeker kamışı, şeker pancarı, patates, havuç, mısır, buğday vb. bitkilerin sap ve köklerini... devamı