Isı Etkisi Nedir?
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı
1-Bazı pasta (pandispanya, bisküvi, baba tatlısı vb) unsurlarını, şerbet, likör gibi tatla... devamı
Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı
Çekirdeklerin üzeri yarıdan fazla yağla kaplıdır. İyice koyulaşmıştır. Sütlü çikolata reng... devamı
İsteğe bağlı; ölçü arzuya göre ayarlanır.
Hayvansal yağ. Karın boşluğu yağı. Etlerdeki yağ. Kasaplık hayvanların genellikle bel, böb... devamı
İftar için hazırlanmış çerez ve yiyecekler.
Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.
Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı
Kasaplık hayvanların birinci kategori etlerinden sonra gelen ikinci kalite etlerine verile... devamı
Yayvan metal süzgeç.
Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı
İstenildiği an kullanıma hazır olan. Anlık, hazır, derhal.
Sofra şekeri sakarozun (sucrose) sitrik asit ve ısı etkisiyle kendi bileşenlerine yani gli... devamı
Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı
Bulgur veya dövmenin elek üstünde kalan en irileri.
Buhar.
Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı
Reçel
Tavuk, hindi, dana, domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dil... devamı
Burnuaz doğrama şeklinin biraz daha iri doğranmış halidir. İri burnuazda denilebilir. Bu ş... devamı
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf,... devamı
Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un).
Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı
İçkili maden suları.
Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırıl... devamı
Et, tavuk gibi yemekleri pişirme kabına, akan elde edilen sertleşen yemek sosunun sulandır... devamı
Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.