Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Isı Etkisi Nedir?

Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı

Islatma Nedir?

1-Bazı pasta (pandispanya, bisküvi, baba tatlısı vb) unsurlarını, şerbet, likör gibi tatla... devamı

Islatmak Nedir?

Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı

Italian Roast (İtalyan Fırınlama) Nedir?

Çekirdeklerin üzeri yarıdan fazla yağla kaplıdır. İyice koyulaşmıştır. Sütlü çikolata reng... devamı

İb Kısaltması Nedir?

İsteğe bağlı; ölçü arzuya göre ayarlanır.

İç Yağı Nedir?

Hayvansal yağ. Karın boşluğu yağı. Etlerdeki yağ. Kasaplık hayvanların genellikle bel, böb... devamı

İftariye Nedir?

İftar için hazırlanmış çerez ve yiyecekler.

İftariyelik Nedir?

Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.

İğde Nedir?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı

İkinci Kategori Etler Nedir?

Kasaplık hayvanların birinci kategori etlerinden sonra gelen ikinci kalite etlerine verile... devamı

İlistir (Yöresel Tanım) Nedir?

Yayvan metal süzgeç.

İnsektisit Nedir?

Gıda imalathanelerinde, depolarında vb. yerlerde böcek ve haşere öldürmek ve gıdalara bula... devamı

İnstant Nedir?

İstenildiği an kullanıma hazır olan. Anlık, hazır, derhal.

İnvert Şeker Nedir?

Sofra şekeri sakarozun (sucrose) sitrik asit ve ısı etkisiyle kendi bileşenlerine yani gli... devamı

İran Pirinci Nedir?

Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı

İrinti (Yöresel Tanım) Nedir?

Bulgur veya dövmenin elek üstünde kalan en irileri.

İslim Nedir?

Buhar.

İzoterm Araçlar Nedir?

Yemeklerin ve gıdaların sıcak ya da soğukluğunun muhafaza edildiği ısı geçirgenliği çok az... devamı

Jam Nedir?

Reçel

Jambon Nedir?

Tavuk, hindi, dana, domuzun tuzlanarak, dumanlanarak veya başka yöntemle hazırlanan ve dil... devamı

Jardin (Jordiniere) Nedir?

Burnuaz doğrama şeklinin biraz daha iri doğranmış halidir. İri burnuazda denilebilir. Bu ş... devamı

Jelatin Nedir?

Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf,... devamı

Jenuaz (Genoise) Nedir?

Pandispanya (8 yumurta, 250 gr şeker ve 250 gr un).

Jöleli Cila Nedir?

Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Jü (Jus) Nedir?

Pişerken etten veya tavuktan, pişme kabına akarak sertleşen (sük) yemek suyunun sulandırıl... devamı

Jül Nedir?

Et, tavuk gibi yemekleri pişirme kabına, akan elde edilen sertleşen yemek sosunun sulandır... devamı

Jüliyen (Julienne) Nedir?

Sebzeleri saman şeklinde doğrama usulü.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 14 15 [16]17 18 ... Son Sayfa