Hardal
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır. Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır.
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır. Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır.
Saman elması.
Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı
Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.
Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.
Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap
Elma kurusu.
Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.
Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).
Taze sarımsak.
Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı