Özgün Yemek Tarifleri

Hardal nedir, ne demek?

Hardal hakkında bilgi

Hardal

Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır. Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Pompay Nedir?

Saman elması.

Salata Yağı Nedir?

Salatalarda kullanılan ve yüksek ısıya çok dayanıklı olmayan genellikle doymamış yağ asidi... devamı

Selpetr Nedir?

Şarküteri ve et fümelerinde kullanılan kimyasal tuz.

Soğuk Sudan Geçirme Nedir?

Sıcak bir maddeyi soğuk suya koyarak veya tutarak soğumasını sağlama.

Sosiyer Nedir?

Restaurant, lokanta ve hotellerde, içerisinde sos servisi yapılan kap

Soymaca (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu.

Susam Nedir?

Simit ve benzer çeşitli hamurlu yiyeceklerde ya da tahin yapmında kullanılır.

Şeffaf Kuvertür Nedir?

Jöleli cila. Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır).

Şiveydiz (Yöresel Tanım) Nedir?

Taze sarımsak.

Şok Haşlama (Blanchi) Nedir?

Çok kısa müddet kaynatma yöntemi. 1. Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek. ... devamı