Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Et Suyu Nedir?

Çeşitli et, kemik gibi yiyeceklerin su ile kaynatılmasıyla elde edilen besleyici su.

Etajer Nedir?

Mutfakta duvara monte edilen raf.

Etnik Restoran Nedir?

Yalnızca belirli bir mutfağa ait yiyecek ve içeceklerin sunulduğu yerler.

Etüve (Etuve) Nedir?

Bir yiyeceği, üzeri kapalı olarak, kendi suyuyla bazen de biraz sıvı ekleyerek ve biraz te... devamı

Etüve Usulü Pişirme Nedir?

Bir gıdayı bir kap içerisinde kabın kapağını kapatmak suretiyle kendi suyu ile bazen de ço... devamı

Ev Dışı Tüketim Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere ev dışında restoran, otel, cafe, pastane, fast food, okul, ... devamı

Evye Nedir?

Metal lavabo.

Ezme Nedir?

Püre.

Fast Food Nedir?

Vakti sınırlı olup açlığını yatıştırmak isteyen müşterilere hizmet sunmak amacıyla kurulan... devamı

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Fermantasyon (Fermentation) Nedir?

1. Mayalanma. Turşu, yoğurt, hamur, şarap eldesi gibi çeşitli şekillerde faydalanmaktadırl... devamı

Fermante (Fermente) Nedir?

Herhangi bir gıdanın mikroorganizmaların etkisi ile mayalanmış olması.

Fırınlama (Roasting) Nedir?

(Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı ... devamı

Fiks Menü (Fixe Menu) Nedir?

Tek tarife uygulanan ve sınırlı seçme olasılığı olan yemek menüsü.

File Badem Nedir?

Soyulup ince dilimlenmiş badem. Pul badem.

Fileminyon Nedir?

Küçük bonfile parçası.

Fileto Nedir?

Tavuk, balık, dana ve kuzu etlerinin kemiklerinin çıkartılarak dilimlere ayrılması anlamın... devamı

Firenk (Yöresel Tanım) Nedir?

Domates.

Firik Nedir?

Olgunlaşmamış buğday başağı. Taze buğday.

Fiske Nedir?

Baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan miktardır. Çok az miktarda.

Fix Menü Nedir?

Aylarca ya da uzun süreler için değiştirilmeyen statik menü.

Fizibilite Çalışması Nedir?

Bir işletmenin faaliyete geçmeden kurulacak tesisin maliyeti, beklenen verimliliği ve yapı... devamı

Fizyoloji Nedir?

Canlıların hücre, doku ve organlarının görevlerini ve bu görevlerin nasıl yerine geldikler... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Flambe Nedir?

1. Masa önünde müşteri veya misafirlerin karşısında üzerine alkol (konyak, viski vb.) döke... devamı

Flato Nedir?

Kemiklerinden ayrılmış et.

Flöron (Fleuron) Nedir?

Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı

Fond Dö Vo Nedir?

Dana fondu. Dana kemiğinden elde edilen et suyu ile hzırlanan temel kahverengi soslardan b... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 9 10 [11]12 13 ... Son Sayfa