Etüve Usulü Pişirme
Bir gıdayı bir kap içerisinde kabın kapağını kapatmak suretiyle kendi suyu ile bazen de çok az su ilavesi ile hafif ateşte pişirme usulü, buğulama.
Bir gıdayı bir kap içerisinde kabın kapağını kapatmak suretiyle kendi suyu ile bazen de çok az su ilavesi ile hafif ateşte pişirme usulü, buğulama.
Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı
Kızgın yağda pişirme usulü.
Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.
Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.
Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.
Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.
1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı
Her türlü alkolsüz içeceklere verilen genel ad.