Özgün Yemek Tarifleri

Etüve Usulü Pişirme nedir, ne demek?

Etüve Usulü Pişirme hakkında bilgi

Etüve Usulü Pişirme

Bir gıdayı bir kap içerisinde kabın kapağını kapatmak suretiyle kendi suyu ile bazen de çok az su ilavesi ile hafif ateşte pişirme usulü, buğulama.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Frenk Fesleğeni Nedir?

Nanegillerden yeşil yaprakları olan, hoş kokulu bir ottur. Domatesle mükemmel bir uyumu va... devamı

Fri Pişirme Usulü Nedir?

Kızgın yağda pişirme usulü.

Troley(Geridon) Nedir?

Restoranlarda yemek servisi yapmaya yarayan tekerlekli iki katlı araba.

Sorunlular Nedir?

Menüde beğenirliliği düşük katkı payı yüksek yiyecekler.

Relese Nedir?

Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Nitrat Nedir?

Et ürünlerinde kırmızılığı ve dayanıklılığı arttırmak için kullanılır.

Safran Nedir?

Bazı yemeklere tat, koku ve sarı renk veren bir bitki ve tozundan elde edilen baharat.

Pazı Nedir?

1- Bir yufkalık hamur topağı veya beze. Hamurdan açılan kalın yufka. 2- Ispanak cinsin... devamı

Soft Drink Nedir?

Her türlü alkolsüz içeceklere verilen genel ad.