Degorje (Degorger) Nedir?
Tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen k... devamı
Tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen k... devamı
Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye ... devamı
İnce bulgur.Yarma buğday.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı
Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı
Yemeklerden sonra sunulan hafif tatlılara verilen isim.
Tatlı
Belirli zaman aralıkları ile tekrarlanan menü grubu.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için... devamı
Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı
Koyu kıvamlı olarak hazırlanan, yemek üzerine dökülmeyip gıdaların bandırıldığı bir çeşit ... devamı
Fıstıklık çam kozalağının içinden çıkarılır, çam fıstığı, genellikle dolma harcı içerisind... devamı
Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı
Domatesin, kabuğu soyulduktan sonra kare şeklinde doğranmasına verilen isim.
Yarı donmuş et suyu.
Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı
Kabuğu çıkarılmış buğday.
İçme Suyu Musluğu
İnce bulgur.
Şanti torbasının ucuna takılan ve krema, şanti gibi malzemelerin şekil almasını sağlaya... devamı
Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.
Bulgur elde edilirken ince bulgur eleğin üstünde kalır, altına geçen ince (toz) bulgura dü... devamı
Bulgur tozu.
Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Bir iş için gerekli olan malzemelerin ve aletlerin tümü.