Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Degorje (Degorger) Nedir?

Tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen k... devamı

Demlemek Nedir?

Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye ... devamı

Den Nedir?

İnce bulgur.Yarma buğday.

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Dereceli Şurup Nedir?

Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı

Dereotu Nedir?

Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı

Deser (Dessert) Nedir?

Yemeklerden sonra sunulan hafif tatlılara verilen isim.

Dessert Nedir?

Tatlı

Devirli Menü Nedir?

Belirli zaman aralıkları ile tekrarlanan menü grubu.

Dezenfeksiyon Nedir?

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için... devamı

Dezenfektan (Desinfectent) Nedir?

Herhangi bir ekipmanı, malzemeyi veya yüzeyi barındırdığı mikroorganizmalardan tamamen arı... devamı

Dip Sos Nedir?

Koyu kıvamlı olarak hazırlanan, yemek üzerine dökülmeyip gıdaların bandırıldığı bir çeşit ... devamı

Dolmalık Fıstık Nedir?

Fıstıklık çam kozalağının içinden çıkarılır, çam fıstığı, genellikle dolma harcı içerisind... devamı

Domalan Nedir?

Akdeniz iklim kuşağının bazı bölgelerinde meşelik alanlarda ve meşe ağaçlarının kökleri et... devamı

Domates Kongase Nedir?

Domatesin, kabuğu soyulduktan sonra kare şeklinde doğranmasına verilen isim.

Dömi Glas Nedir?

Yarı donmuş et suyu.

Dömiglas (Demi-glace) Nedir?

Kahverengi Dana Fond'u yarıya kadar çektirerek elde edilen temel sos (et yemeği soslarında... devamı

Dövme (Yöresel Tanım) Nedir?

Kabuğu çıkarılmış buğday.

Drinking Water Fountain Nedir?

İçme Suyu Musluğu

Du (Yöresel Tanım) Nedir?

İnce bulgur.

Duy (Douille) Nedir?

Şanti torbasının ucuna takılan ve krema, şanti gibi malzemelerin şekil almasını sağlaya... devamı

Düğücük (Yöresel Tanım) Nedir?

Ceviz ezmesinden yapılan bir tür çerez.

Düğülcek (Yöresel Tanım) Nedir?

Bulgur elde edilirken ince bulgur eleğin üstünde kalır, altına geçen ince (toz) bulgura dü... devamı

Düğürcük (Yöresel Tanım) Nedir?

Bulgur tozu.

Dürüm Nedir?

Rulo şeklinde sarılmış yufka ekmeği.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Edevat Nedir?

Bir iş için gerekli olan malzemelerin ve aletlerin tümü.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 7 8 [9]10 11 ... Son Sayfa