Egzotik (Exotigue) Nedir?
Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı
Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı
1. İçi kremalı, üzeri çikolatalı fondanla kaplı pasta. 2. Pişmiş hamurun arasına krema ... devamı
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı
Ekmek kırıntısı.
Kuzukulağının diğer ismi.
Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı
Her yiyeceği canı çeken.
Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.
Blenderin diğer ismi.
Elektrik Kontrol Paneli
Bir yiyeceği 4-5 cm uzunluğunda ve 1-2 cm eninde ince dilimlere doğrama.
Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve bir... devamı
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evr... devamı
Canlı metabolizmasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlarda, reaksiyonun hızını arttırmak... devamı
Ağız sulanması, organik salgı.
İnce ince kesilerek kurutulan hamur.
İnce dövülmüş tavuk göğsü, hindi ya da dana eti (kemiksiz, yağsız ve sinirleri alınmış)... devamı
Dövülerek inceltilmiş, dilim şeklinde dana, tavuk, hindi eti; kemiksiz, yağsız ve sinirsiz... devamı
Temel kahverengi sos.
Espressonun üzerine krem konması.
Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.
Espressonun bir modifikasyonu. Basınçlı suyu daha kısa süre açık tutup, az miktarda ama ko... devamı
Tarhunotu; aromatik bir bitki.
Esmer et suyu.
Zerdali kurusu.