Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Egzotik (Exotigue) Nedir?

Uzak ülkelere ait, orada yetişen bazen bizimde bulabildiğimiz malzemelerdir. Egzotik meyve... devamı

Ekler Nedir?

1. İçi kremalı, üzeri çikolatalı fondanla kaplı pasta. 2. Pişmiş hamurun arasına krema ... devamı

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Ekmek Ayvası Nedir?

Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.

Ekmek Küfü Nedir?

Doğal ekmek, peynir vb.yiyecekler üzerinde gelişen mikro akslı mantar (Küf mantarı).... devamı

Ekmek Ufağı Nedir?

Ekmek kırıntısı.

Ekşikulak Nedir?

Kuzukulağının diğer ismi.

Ekşimik Nedir?

Sütten yapılan bir çeşit peynir, kesmik, çökelek. Süt kaynatılırken kesilir ise kaynamaya ... devamı

Ekti Nedir?

Her yiyeceği canı çeken.

El Bezi (Torşon) Nedir?

Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.

El Mikseri Nedir?

Blenderin diğer ismi.

Electrical Control Panel Nedir?

Elektrik Kontrol Paneli

Emense (Emincer) Nedir?

Bir yiyeceği 4-5 cm uzunluğunda ve 1-2 cm eninde ince dilimlere doğrama.

Emülgatör Nedir?

Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve bir... devamı

Emülsiyone (Emulsionne) Nedir?

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı

Envanter Nedir?

Mutfakta, bir dönemlik, malzeme sayımı sonunda tüketilen ve kalan malzemeleri gösteren evr... devamı

Enzim Nedir?

Canlı metabolizmasında meydana gelen kimyasal reaksiyonlarda, reaksiyonun hızını arttırmak... devamı

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Erişte Nedir?

İnce ince kesilerek kurutulan hamur.

Eskalop Nedir?

İnce dövülmüş tavuk göğsü, hindi ya da dana eti (kemiksiz, yağsız ve sinirleri alınmış)... devamı

Eskalop (Escalope) Nedir?

Dövülerek inceltilmiş, dilim şeklinde dana, tavuk, hindi eti; kemiksiz, yağsız ve sinirsiz... devamı

Espanyol Nedir?

Temel kahverengi sos.

Espresso Con Panna Nedir?

Espressonun üzerine krem konması.

Espresso Macchiato Nedir?

Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.

Espresso Ristretto Nedir?

Espressonun bir modifikasyonu. Basınçlı suyu daha kısa süre açık tutup, az miktarda ama ko... devamı

Estragon Nedir?

Tarhunotu; aromatik bir bitki.

Estufad Nedir?

Esmer et suyu.

Eşbabiye (Yöresel Tanım) Nedir?

Zerdali kurusu.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 8 9 [10]11 12 ... Son Sayfa