Fiks Menü (Fixe Menu)
Tek tarife uygulanan ve sınırlı seçme olasılığı olan yemek menüsü.
Tek tarife uygulanan ve sınırlı seçme olasılığı olan yemek menüsü.
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Organik maddeler üzerinde nem ve ısı etkisiyle oluşan, bazen yeşil renkte ve pamukçuk görü... devamı
Karabuğdaygillerden, dere kıyılarında, sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen, çok yıllık ... devamı
Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı
Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna gire... devamı
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Şeffaf pasta, turta kuvertürü.
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı
Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı
Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır. Etlerden koyun ve kuzuya konulur. A... devamı