Özgün Yemek Tarifleri

Fırınlama (Roasting) nedir, ne demek?

Fırınlama (Roasting) hakkında bilgi

Fırınlama (Roasting)

(Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı olarak kahve çekirdeğinin rengi koyu kahverengiye döner. Kavrulan kahvede eriyebilen yağ ve proteinler yüzeye çıkar, asitler başka asitlere dönüşür ve şekerler karamelize olur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Espresso Macchiato Nedir?

Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.

Grilled Tomata Nedir?

Izgara Domates

Ice Tongs Nedir?

Buz Parçası

Paper Cup Nedir?

Kâğıt Bardak

Ekşikulak Nedir?

Kuzukulağının diğer ismi.

Estufad Nedir?

Esmer et suyu.