Demlemek
Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye bırakılması. Piştikten sonra bir süre bekletilerek kıvama gelmek.
Pişen yiyecekleri ateşten indirerek kapaklarını kapalı tutup kendi buharlarında dinlemeye bırakılması. Piştikten sonra bir süre bekletilerek kıvama gelmek.
Köftelerde kullanılır.
Arapça yoğurt.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.
Üzeri kuruyabilir, bazı sos veya yiyeceklerin üzerine çiğ tereyağı dokundurarak kabuk bağl... devamı
4-6 aylık ördek yavrusu.
Bir cins yengeç.
Pancar sapı.
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı
Garnitür yapmak için bazı sebzeler (havuç, patates, kabak, kereviz, şalgam) yontularak (çe... devamı