Özgün Yemek Tarifleri

Degorje (Degorger) nedir, ne demek?

Degorje (Degorger) hakkında bilgi

Degorje (Degorger)

Tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen kokusunu almak amacı ile yapılan işlem. Etlerle ilgili olarak, arıtıp kanını akıtmak için bir müddet suya yatırma yöntemi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Paçık (Yöresel Tanım) Nedir?

Paça.

Pasta Kartonu Nedir?

Bozulmaması için bütün pastaların altına konan ve sıvıdan etkilenmeyen sert karton.... devamı

Pasta Örtülüğü Nedir?

Kuvertür.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Espresso Macchiato Nedir?

Espressonun üzerinde bir kat süt köpüğü olması.