Özgün Yemek Tarifleri

Degorje (Degorger) nedir, ne demek?

Degorje (Degorger) hakkında bilgi

Degorje (Degorger)

Tuz, sirke veya limon suyundan geçirerek sebzenin acısını, sertliğini veya hoşa gitmeyen kokusunu almak amacı ile yapılan işlem. Etlerle ilgili olarak, arıtıp kanını akıtmak için bir müddet suya yatırma yöntemi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Haşhaş Tohumu Nedir?

Haşhaş bitkisinin tohumudur. Mavi - siyah veya beyaz renkte olur. Ekmek, çörek, börek gibi... devamı

İftariyelik Nedir?

Ramazanda iftar açmak için, ilk ağızda yenileceklerin ve içeleceklerin tümü.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Köfte Baharı Nedir?

Köftelerde kullanılır.

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı

Mahlep Nedir?

İdris ağacının koyu kırmızı renkte olan meyvelerinden elde edilen (kuru pasta vb.) gibi ho... devamı