Özgün Yemek Tarifleri

Briks (Brix) nedir, ne demek?

Briks (Brix) hakkında bilgi

Briks (Brix)

Bir gıda maddesinin içerisinde bulunan katı madde (kuru made) miktarını gösteren değerdir. Örneğin domates salçalarında kutu üzerinde briks değeri yazmaktadır.
Briks değeri 1 kg domates salçası içerisindeki katı madde miktarını gösterir. Standart salça briksi 28-30 arasında olmalıdır. Briks değerinin bu rakamın altında olması salçanın daha sulu olduğunu ifade eder.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Griye (Grille) Nedir?

Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.

Isı Etkisi Nedir?

Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuyruk Sokumu Nedir?

Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.