Birinci Kategori Etler
1. Çabuk pişebilen yumuşak et parçaları, bonfile, kontrfile, antrkot, ongle, bavet, kuzu budu, kuzu pirzola.
2. Genellikle dana karkasın sırt bölümünden elde edilen hızlı pişebilen, yumuşak, lezzetli ve az yağlı etlerin dahil olduğu sınıf (bonfile, antrikot, kontrfile, kuzu pirzola vb.) Birinci kategori etler genel olarak ızgaralık etlerdir.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.
Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.