Özgün Yemek Tarifleri

Birinci Kategori Etler nedir, ne demek?

Birinci Kategori Etler hakkında bilgi

Birinci Kategori Etler

1. Çabuk pişebilen yumuşak et parçaları, bonfile, kontrfile, antrkot, ongle, bavet, kuzu budu, kuzu pirzola.

2. Genellikle dana karkasın sırt bölümünden elde edilen hızlı pişebilen, yumuşak, lezzetli ve az yağlı etlerin dahil olduğu sınıf (bonfile, antrikot, kontrfile, kuzu pirzola vb.) Birinci kategori etler genel olarak ızgaralık etlerdir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Cizleme Nedir?

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı

Çalkalama (Yöresel Tanım) Nedir?

Ayran.

Çekilmiş Ekmekiçi Nedir?

Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı

Çemenotu Nedir?

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı

Çortutu (Yöresel Tanım) Nedir?

Şalgam.

Çörekotu Nedir?

Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılab... devamı