Breze (Braise)
Az su, yağ ve üstü bir kapakla kapatılmış olarak fırında pişirilen et yemekleri.
Az su, yağ ve üstü bir kapakla kapatılmış olarak fırında pişirilen et yemekleri.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Sıkılmış üzüm posası.
Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı
Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı
Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı
Şalgam.