Blanşi (Blanchir)
1- Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü.
2- Etler ve baklagiller için: Soğuk suya konup kaynayana kadar ısıtıp, soğuk sudan geçirme ve süzme usulü.
3- Pastacılık için: Şeker ile yumurta sarısını çırparak, beyazlatma usulü (vanilya sos veya pasta kremi için).
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı
Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.
Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.
Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.
Salata veya taze meyveler ile kullanılır.