Özgün Yemek Tarifleri

Blanşi (Blanchir) nedir, ne demek?

Blanşi (Blanchir) hakkında bilgi

Blanşi (Blanchir)

1- Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü.

2- Etler ve baklagiller için: Soğuk suya konup kaynayana kadar ısıtıp, soğuk sudan geçirme ve süzme usulü.

3- Pastacılık için: Şeker ile yumurta sarısını çırparak, beyazlatma usulü (vanilya sos veya pasta kremi için).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ekler (Eclaire) Nedir?

Pişmiş hamurdan yapılan şuale krem tatlısının uzun olanı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Griye (Grille) Nedir?

Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.

Isı Etkisi Nedir?

Sıcaklık etkisi. Yemek pişirmede kullanılan ısının 3 çeşit etkisi vardır; konsantrasyonda ... devamı

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuyruk Sokumu Nedir?

Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.