Özgün Yemek Tarifleri

Blanşi (Blanchir) nedir, ne demek?

Blanşi (Blanchir) hakkında bilgi

Blanşi (Blanchir)

1- Sebzeler için: Sebzeyi kaynar suya batırarak yumuşatıp, soğuk sudan geçirip süzme usulü.

2- Etler ve baklagiller için: Soğuk suya konup kaynayana kadar ısıtıp, soğuk sudan geçirme ve süzme usulü.

3- Pastacılık için: Şeker ile yumurta sarısını çırparak, beyazlatma usulü (vanilya sos veya pasta kremi için).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Emülsiyone (Emulsionne) Nedir?

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı

Glas Royal (Glace royal) Nedir?

Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı

Garnisaj (Garnissage) Nedir?

Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.

Gratine Yapma Nedir?

Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.

Kanal Açma Nedir?

Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı

Kenger (Yöresel Tanım) Nedir?

Bir çeşit diken.

Korkota (Yöresel Tanım) Nedir?

İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.

Misk Otu Nedir?

Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı

Patojen Nedir?

Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.

Soğuk Ünite Nedir?

Gıdaların soğutulması ya da soğuk muhafaza edilmesi için kullanılan buzdolabı, soğuk oda, ... devamı