Boza
1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Sosların kıvamını anlatmak içinde kullanılır).
2. Arpa, mısır, buğday vb. tahılların hamurunun ekşitilmesiyle (fermente edilmesiyle) hazırlanan koyuca, tatlı ve mayhoş içecek.
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.
Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı
Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı
Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.
Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı
Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.
Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı
Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı