Börttürmek
1. Suda hafif haşlama.
2. Yağda hafif kavurma.
3. Biraz pişirerek yumuşatma.
1. Suda hafif haşlama.
2. Yağda hafif kavurma.
3. Biraz pişirerek yumuşatma.
İçkili maden suları.
Normal ekmeklerin dış kabukları alınıp içi, bir rondo yardımıyla çekilerek inceltilir.... devamı
Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. Öğütülmüş olarak turşularda, çorbalarda, sos... devamı
Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılab... devamı
Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı
Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Şurubun bilimsel yöntemle hazırlanmış şeklidir.... devamı
Maydonozdan sonra en çok kullanılan taze ot. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Birçok... devamı
Her yiyeceği canı çeken.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı