Börttürmek
1. Suda hafif haşlama.
2. Yağda hafif kavurma.
3. Biraz pişirerek yumuşatma.
1. Suda hafif haşlama.
2. Yağda hafif kavurma.
3. Biraz pişirerek yumuşatma.
Peynir Tepsisi
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
Bir çeşit diken.
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.
Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır. Vermut tipi bazı... devamı
Hastalık oluşturan mikrop; zararlı mikrop.