Pos Nedir?
Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı
Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı
Malzemeyi sıvı içinde, kaynama derecesine yakın bir noktada, fakat kaynatmadan pişirme tek... devamı
Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir ta... devamı
İçilebilir Su
Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı
Tek lokmalık küçük Fransız pastalarına verilen isim.
Karamelli iri çekilmiş fındık ve badem. Katı, toz, krema veya parça halinde de hazır olara... devamı
Şuale hamuru ile yapılan, içine dondurma konulan ve üzerine çikolata dökülüp etrafına şant... devamı
Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
İçinde genelde sarımsak, domates, maydanoz ve zeytinyağıyla hazırlanan yemekler grubu. Akd... devamı
Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.
Ezme (sebze püresi, patates püresi).
Yumurtayı kaynar suda kabuğuyla az pişirme usulü; isteğe göre 3-5 dakika yumurta pişirme.... devamı
1. Özen göstererek yapılmış yemek. 2. Birinci kalite madde (ekstra zeytinyağı; birkaç ... devamı
Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı
Et parçalarını kendi suyu veya başka bir sıvı içinde üzeri kapalı ve yavaş yavaş kaynatara... devamı
Verim, verimlilik.
Yağların bekletilmeleri sırasında oksijen, sıcaklık, ışık, su ve bazı metaller gibi dış et... devamı
Dört köşe veya dikdörtgen tabak. Salata veya meze servis edilen tabak türü.
Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü (kremayı redüksiyon yaparak sos hazırlama). b- Kaynat... devamı
Yapan turpu. Bazı soslara katılır.
Soğutucu
Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı
Maydanozgillerden dereotuna benzer bir bitki.
Rio de Janeiro kaynaklı kahvelerde bulunan iyotlu, ilacımsı bir tat. Avrupa ve Amerika'da ... devamı
Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile k... devamı
Kuzu Fırın