Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Pos Nedir?

Satış noktası anlamına gelmektedir. Restoranlarda her bir masa veya otellerin her bir barı... devamı

Poşe Nedir?

Malzemeyi sıvı içinde, kaynama derecesine yakın bir noktada, fakat kaynatmadan pişirme tek... devamı

Poşe Etmek Nedir?

Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir ta... devamı

Potable Water Nedir?

İçilebilir Su

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Pötifur (Peutits-four) Nedir?

Tek lokmalık küçük Fransız pastalarına verilen isim.

Pralin Nedir?

Karamelli iri çekilmiş fındık ve badem. Katı, toz, krema veya parça halinde de hazır olara... devamı

Profiterol Nedir?

Şuale hamuru ile yapılan, içine dondurma konulan ve üzerine çikolata dökülüp etrafına şant... devamı

Protein Nedir?

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bul... devamı

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Provansal Nedir?

İçinde genelde sarımsak, domates, maydanoz ve zeytinyağıyla hazırlanan yemekler grubu. Akd... devamı

Pul Biber Nedir?

Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi ile yapılır.

Püre Nedir?

Ezme (sebze püresi, patates püresi).

Rafadan Nedir?

Yumurtayı kaynar suda kabuğuyla az pişirme usulü; isteğe göre 3-5 dakika yumurta pişirme.... devamı

Rafine Nedir?

1. Özen göstererek yapılmış yemek. 2. Birinci kalite madde (ekstra zeytinyağı; birkaç ... devamı

Ragu Nedir?

Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı

Ragu Usulü Pişirme Nedir?

Et parçalarını kendi suyu veya başka bir sıvı içinde üzeri kapalı ve yavaş yavaş kaynatara... devamı

Randıman Nedir?

Verim, verimlilik.

Ransidite Nedir?

Yağların bekletilmeleri sırasında oksijen, sıcaklık, ışık, su ve bazı metaller gibi dış et... devamı

Ravye Nedir?

Dört köşe veya dikdörtgen tabak. Salata veya meze servis edilen tabak türü.

Redüksiyon (Reduction) Nedir?

Bir sıvıyı kaynatarak çektirme usulü (kremayı redüksiyon yaparak sos hazırlama). b- Kaynat... devamı

Refor (Raifort) Nedir?

Yapan turpu. Bazı soslara katılır.

Refrigerator Nedir?

Soğutucu

Relese Nedir?

Genelde Fransız menüsünde yer alır. İştah açmak için çorbadan sonra sunulan iyice baharatl... devamı

Rezene Nedir?

Maydanozgillerden dereotuna benzer bir bitki.

Rio-Y Nedir?

Rio de Janeiro kaynaklı kahvelerde bulunan iyotlu, ilacımsı bir tat. Avrupa ve Amerika'da ... devamı

Risole (Rissole) Nedir?

Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile k... devamı

Roasted Lamb Nedir?

Kuzu Fırın

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 26 27 [28]29 30 ... Son Sayfa