Poşe Etmek
Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir taşım kaynadıktan sonra altı kısılarak kaynaması durdurulur.
Yiyeceğin kaynama noktasının altındaki sıcaklıkta pişirilmesidir. Kullanılacak sıvı bir taşım kaynadıktan sonra altı kısılarak kaynaması durdurulur.
Ağız sulanması, organik salgı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.
Elma kurusu
Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.
Patlamış mısırın un hali.
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.