Özgün Yemek Tarifleri

Protein nedir, ne demek?

Protein hakkında bilgi

Protein

Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit birleşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. İkinci yiyecekler grubunu teşkil eden, yiyeceklerin bileşik ana besin maddesi.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

İğde Nedir?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı

İnstant Nedir?

İstenildiği an kullanıma hazır olan. Anlık, hazır, derhal.

İran Pirinci Nedir?

Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı

İslim Nedir?

Buhar.

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond Nedir?

Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynata... devamı

Kak (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş meyve.

Kakule Nedir?

Zencefilgillerden, sıcak iklimlerde yetişen güzel kokulu bir bitki. Tohum olarak veya dövü... devamı

Kalsiyum Nedir?

Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.

Karabiber Nedir?

Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bü... devamı