Protein
Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit birleşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. İkinci yiyecekler grubunu teşkil eden, yiyeceklerin bileşik ana besin maddesi.
Canlı hücrelerin ana maddesini oluşturan, genellikle sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit birleşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. İkinci yiyecekler grubunu teşkil eden, yiyeceklerin bileşik ana besin maddesi.
Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı
İstenildiği an kullanıma hazır olan. Anlık, hazır, derhal.
Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı
Buhar.
Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynata... devamı
Kurutulmuş meyve.
Zencefilgillerden, sıcak iklimlerde yetişen güzel kokulu bir bitki. Tohum olarak veya dövü... devamı
Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı
Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.
Kuru ve siyah tanelerinin baharlı ve acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bü... devamı