Özgün Yemek Tarifleri

Ransidite nedir, ne demek?

Ransidite hakkında bilgi

Ransidite

Yağların bekletilmeleri sırasında oksijen, sıcaklık, ışık, su ve bazı metaller gibi dış etkenler, bakteri, dersimiz.com maya ve küf mantarları gibi etkiler altında kimyasal olarak yağlarda hoş olmayan koku ve tat oluşmasına denir, acılaşma.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Moriy Nedir?

Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Möreng (Meringue) Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı

Pasta Kremi Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı

Pırpirim (Yöresel Tanım) Nedir?

Semizotu.

Potansiyel Nedir?

Gizli müşteri kitlesi (otelcilikte müşteri potansiyeli). Ortaya çıkmamış ancak ortaya çıkm... devamı

Fork-Knife-Spoon Nedir?

Çatal- Bıçak- Kaşık

Glass Nedir?

Bardak