Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Peper Pourer Nedir?

Biber Poşeti

Pestil Nedir?

İnce yufka biçiminde kurutulmuş meyve ezmesi.

Pestisit Nedir?

Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azalt... devamı

Peş Melba Nedir?

Ahududu soslu şeftalili, krem şantiyli dondurma.

Peşmelba (Peche-melba) Nedir?

Şeftali, ahududu sosu, dondurma ve kremşantiyle servis edilen hafif bir tatlı.

PET (polyethylene terephthalate) Nedir?

Gıda ürünleri şişesi üretiminde kullanılan bir çeşit polyester.

Peyzan Doğrama Nedir?

Sebzeleri bıçak sırtı kalınlığında, 1 cm² yüzeyinde doğrama usulü, tavla zarı şeklinde doğ... devamı

Pezek, Pezik (Yöresel Tanım) Nedir?

Pazı bitkisi.

Pezük (Yöresel Tanım) Nedir?

Pancar sapı.

Pırpirim (Yöresel Tanım) Nedir?

Semizotu.

Pickle Nedir?

Turşu

Pikata Nedir?

Dana etinden dövülerek (4-5 mm) inceltilmiş yumuşak parça. Kişi başına 2 veya 3 pikata düş... devamı

Pilaki Nedir?

Bol sarımsak, soğan, domates ve zeytinyağlı pişirilen bir tür yemek (Balık, Kurufasulye, M... devamı

Pimpinel Nedir?

Bir çeşit anason türüdür. Çorba, sebze ve balık yemeklerinde kullanılır.

Pirpir (Yöresel Tanım) Nedir?

Semizotu kurusu.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.

Pişme Suyu Nedir?

Yiyeceğin içinde piştiği su. Salçalı su, et suyu, balık suyu veya herhangi bir su.

Pişme Süresi Nedir?

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20... devamı

Piyaz Şeklinde Doğrama Nedir?

Yarım ay şeklinde ince ay şeklinde doğrama

Plaki Nedir?

Bol sarımsak, soğan, domates ve zeytinyağı ile pişirilen yemek türü.

Plastic Bag Nedir?

Plastik Torba

Plate Nedir?

Tabak

Poelee Nedir?

Tava.

Poelee Pişirme Nedir?

1- Tavada pişirme yöntemi. 2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, ir... devamı

Polaz (Yöresel Tanım) Nedir?

Börülce.

Pompay Nedir?

Saman elması.

Porsiyon Nedir?

Bir kişi için hazırlanan yemek veya parça.

Porto Nedir?

Portekiz'in meşhur, tatlımsı kırmızı veya beyaz şarabı; içki olarak veya soslarda kullanıl... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 25 26 [27]28 29 ... Son Sayfa