Risole (Rissole)
Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile kızartılarak pişirilen tane patatesler (risole yapılmış fındık patates, risole yapılmış kare patates).
Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile kızartılarak pişirilen tane patatesler (risole yapılmış fındık patates, risole yapılmış kare patates).
Ağız sulanması, organik salgı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.
Elma kurusu
Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.
Patlamış mısırın un hali.
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.