Özgün Yemek Tarifleri

Risole (Rissole) nedir, ne demek?

Risole (Rissole) hakkında bilgi

Risole (Rissole)

Bir dakika haşlandıktan (blanşi) sonra, tavada veya fırında biraz sıvıyağ ve tereyağ ile kızartılarak pişirilen tane patatesler (risole yapılmış fındık patates, risole yapılmış kare patates).

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Fritöz (Friteuse) Nedir?

Elektrik ya da gazla çalışan, kızgın ve çok yağda kızartma işini yapan alet.

Gah (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.