Özgün Yemek Tarifleri

Anason nedir, ne demek?

Anason hakkında bilgi

Anason

Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür. Uzo, anisette ve rakı gibi içkilerin ana maddesidir. Serin ve güneş almayan bir yerde bir yıla kadar aromasını koruyan anason, kurabiyeler ve tatlılarda da kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.

Tray Mat Nedir?

Tepsi Örtüsü

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Hardaliye Nedir?

İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Catering Nedir?

Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Deniz Kestanesi Nedir?

Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı