Anason
Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür. Uzo, anisette ve rakı gibi içkilerin ana maddesidir. Serin ve güneş almayan bir yerde bir yıla kadar aromasını koruyan anason, kurabiyeler ve tatlılarda da kullanılır.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.
Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.
1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı.
2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı
Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Dikenlerle örtülü, yuvarlak kabuklu deniz mahsulü. İstiridye gibi içi çiğde yenebilir.... devamı
Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı