Özgün Yemek Tarifleri

Anason nedir, ne demek?

Anason hakkında bilgi

Anason

Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür. Uzo, anisette ve rakı gibi içkilerin ana maddesidir. Serin ve güneş almayan bir yerde bir yıla kadar aromasını koruyan anason, kurabiyeler ve tatlılarda da kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Tranç Nedir?

Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.

Kraft Torba Nedir?

Doğada kolaylıkla yok olabilen ve tamamen doğal hammaddelerden üretilen kraft kağıdından y... devamı

Arıtma Nedir?

Berraklaştırma veya rafine etme. Konseme, et suyu, erimiş tereyağı vb. berraklaştırmak.... devamı

Aromalı Bitkiler Nedir?

Tarhun, nane, dereotu,maydanoz, kekik fesleğen, defne yaprağı, biberiye vb.

Aromatik Malzeme Nedir?

Tat, lezzet ve koku amacıyla doğranarak veya bütün olarak hazırlanan soğan, havuç, kereviz... devamı

Boza Nedir?

1. Aşurelik buğday, şeker ve az pirinçten, ezilerek yapılan mayalandırılmış içecek (Soslar... devamı

Briyoş (Brilloche) Nedir?

Fransızlara özgü çörek veya bir tür yağlı çörek ekmeği.

Cibre (Yöresel Tanım) Nedir?

Sıkılmış üzüm posası.

Cizleme Nedir?

Mayalı cıvık hamur ile kızgın tavada yağlı ya da yağsız olarak hazırlanan büyük ve kalın k... devamı

Çalkalama (Yöresel Tanım) Nedir?

Ayran.