Anason
Maydanozla aynı familyadan olan anason, tatlı likör tadındadır. Küçük ve oval görünümlüdür. Uzo, anisette ve rakı gibi içkilerin ana maddesidir. Serin ve güneş almayan bir yerde bir yıla kadar aromasını koruyan anason, kurabiyeler ve tatlılarda da kullanılır.
150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk al... devamı
Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya so... devamı
Yumurta akı, 2-3 damla limon suyu ve pudra şekeriyle yapılıp pastaların üzerini süslemeye ... devamı
Garnitürleme; yemeğin yanına veya içine garnitür koyma.
Bir yemeğin ya da gıdanın üzerinde şerbet, tuz baharat vb. başka bir gıdanın gelişi güzel ... devamı
Yemeğin veya yiyeceğin üzerini salamdrada veya fırında kızartma.
Limon, portakal, salatalık gibi malzemelerin kabuğunu (süsleme için) bir aletle (kanalör) ... devamı
İri öğütülmüş mısır unu, mısır yarması.