Özgün Yemek Tarifleri

Aroma nedir, ne demek?

Aroma hakkında bilgi

Aroma

1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal, limon kabuğu rendesi veya vanilya kullanılır.

2. Gıdalardan çiğneme ile duyusal olarak hissedilen tat ve kokunun birlikte
oluşturdukları haz verici duyum.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Griye (Grille) Nedir?

Bir yemeği ızgarada pişirme usulü.

Özleştirmek Nedir?

Hamuru iyice yoğurarak esnek (homojen) hale getirmek.

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.

Smoked Sturgeon Nedir?

Mersin Balığı

Tray Mat Nedir?

Tepsi Örtüsü

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Sos Marinara Nedir?

Bol baharatlı domates sosu.

Deniz Börülcesi Nedir?

Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı

Hardaliye Nedir?

İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.