Amaretto
Kuzey İtalya’da, badem ile tatlandırılarak elde edilen bir tür likördür. Adı, İtalyanca bir kelime olan ve acı (bitter) anlamına gelen “amaro”’dan gelir.
Kuzey İtalya’da, badem ile tatlandırılarak elde edilen bir tür likördür. Adı, İtalyanca bir kelime olan ve acı (bitter) anlamına gelen “amaro”’dan gelir.
Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.
Kurutulmuş kavun dilimleri.
Kahverengi kemik suyu. Dana kemiklerini fırında kurutarak (kızartarak) ve içine aromatik m... devamı
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yayvan küçük tencere. Helvahane tencere.
Yabani gül ağacının meyvesi.
Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.
Arapça yoğurt.