Aperatif
Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.
Yemekten önce iştah açıcı olarak alınan içecek veya yiyeceklerdir.
Tükettiğimiz gıdalarda var olan toksik maddelerin neden olduğu gıda kaynaklı hastalıklar.... devamı
Kasaplık koyun türlerinin kuyruk bölümünde bulunan içyağına verilen isim.
Kuzu mantarı.(Fr. Morille)
Bir ürünün doğallığını, içine başka bir şey karıştırarak bozmak.
Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerin gıda artıklarından, kirlerden arındırılmas... devamı
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
1. Yağı az olan. 2. Katıksız. 3. Lezzeti olmayan, tatsız.
Yemeğe katılacak bir maddenin; yemek karıştırırken damla damla veya incecik akıtılarak ekl... devamı
1. Meyvelerdeki hoş kokuya denir. Tatlı ve pastalarda güzel koku vermek amacıyla portakal,... devamı
Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknik... devamı