Özgün Yemek Tarifleri

El Bezi (Torşon) nedir, ne demek?

El Bezi (Torşon) hakkında bilgi

El Bezi (Torşon)

Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikser Nedir?

Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı

Lohusa Şekeri Nedir?

Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı

Bitter Çikolata Nedir?

İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.

Aminoasit Nedir?

Proteini oluşturan birimler, monomerler.

Benmari Usulü Nedir?

Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı

Flöron (Fleuron) Nedir?

Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı

Havan Nedir?

İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı

Juleps Nedir?

İçkili maden suları.

Kadriye (Cadrille) Nedir?

Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı

Lavaş Nedir?

Mayalı hamurdan, tandırda pişirilen, pide türü, ince ekmek.