El Bezi (Torşon)
Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.
Aşçıların kullandığı kurulama ve sıcak şeyleri tutmaya yarayan bez.
Bir veya birden çok gıda maddesini birbirine karıştırmak için kullanılan eektrikli çırpıcı... devamı
Halk arasında "kızamık şekeri "olarak bilinir. Eritilmiş şeker, limon suyu ve kırmızı gıda... devamı
İçeriğinde yalnızca yoğun saf kakao barındıran az işlem görmüş acı çikolata.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Bir tencere yarıya kadar sıcak su ile doldurularak ağır ateş üzerine oturtulur. Bu tencere... devamı
Soslu balık filetosu yemeklerinin yanına garnitür olarak konan ay şeklindeki küçük börek.... devamı
İçinde gıda maddelerini dövüp ufalamaya yarayan, tahta, taş, maden veya plastikten yapılan... devamı
İçkili maden suları.
Izgara olacak malzemenin, kızgın ızgara üzerine konup, ızgara demir izi ile dağlanarak süs... devamı
Mayalı hamurdan, tandırda pişirilen, pide türü, ince ekmek.