Özgün Yemek Tarifleri

Emülsiyone (Emulsionne) nedir, ne demek?

Emülsiyone (Emulsionne) hakkında bilgi

Emülsiyone (Emulsionne)

Yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvıyağ ile yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniği.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

İğde Nedir?

Zeytin biçiminde, kabuğu kırmızıya çalan, içi beyaz unlu, tadı buruk ve mayhoş kuru yemiş.... devamı

İnstant Nedir?

İstenildiği an kullanıma hazır olan. Anlık, hazır, derhal.

İran Pirinci Nedir?

Bir basmati pirinç türü. İnce uzun kokulu pirinç. Çilav yapımında kullanılan pirinç.... devamı

İslim Nedir?

Buhar.

Jöleli Cila Nedir?

Tartların üzerine sürülen jelatinli ve şeffaf kuvertür. Küçük paketlerde tart jölesi olara... devamı

Kahverengi Ve Koyu Dana Fond Nedir?

Dana kemiklerini fırında kurutarak ve içine aromatik malzeme ilave edip uzun zaman kaynata... devamı

Kak (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş meyve.

Kakule Nedir?

Zencefilgillerden, sıcak iklimlerde yetişen güzel kokulu bir bitki. Tohum olarak veya dövü... devamı

Kalsiyum Nedir?

Kemiklerin oluşumunu sağlayan ana mineral madde. Birinci yiyecekler grubunu teşkil eden yi... devamı

Kanalör (Canaleur) Nedir?

Kanal açma aleti. Süs için sebze ve meyvelere kanal açar.