Espanyol
Temel kahverengi sos.
Temel kahverengi sos.
Mersin Balığı
Yaprakları ıspanağa benzeyen ve salata yapımında kullanılan tadı ekşimsi küçük yapraklı bi... devamı
Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.
Gıdaların ve yemeklerin içerisine yabancı madde düşmesini ve farklı kokuların sinmesini ön... devamı
Yemek ve salataların üzerine sos, yağ, limon gibi malzemelerin daire çizer gibi azar azar ... devamı
Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknik... devamı
Zor pişen kuru baklagillerin pişirme sürelerini kısaltmak için önceden su içinde bekletilm... devamı
Çeşitli hayvanların kemik, deri ve bağ dokusunun kaynatılması ile elde edilen yarı şeffaf,... devamı
Kabukları soyulmuş soğana 2-3 diş karanfil saplanarak bazı yemeklerin haşlaması sırasında ... devamı
Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. Daha çok tatlılarda ve pastacılıkta kullanılır. Orta... devamı