Erişte
İnce ince kesilerek kurutulan hamur.
İnce ince kesilerek kurutulan hamur.
Proteini oluşturan birimler, monomerler.
Pembeleştirilmiş una tere yağ ve süt ilave edilerek elde edilen bir tür muhallebi. Çeşitli... devamı
Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı
Sıvı kremaya şeker ve vanilya koyup, çırparak elde edilen krem (tatlı ve pastalarda kullan... devamı
Odun kömüründe pişirme usulü.
Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı... devamı
Süt şekeri, Glikoz ve galaktozdan oluşan bir disakkarit.
Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.
Tencere yemeği; ateş üstünde az su ve yağla pişirilen yemekler (yahni, az sulu et yemekler... devamı
Sığır budunda bulunan en büyük et parçası.