Ekmek Ayvası
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Gevrek ve sulu, yumuşak en lezzetli ayva türü.
Şeker şurubunun, şeker yoğunluğunu ölçen alet.
Et yemeyen kişi. (Fr. Végétarien)
Sebze yada meyveleri bıçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik doğramak.
Biraz kavurarak pembeleştirme, hafif kızartma yöntemi (soğan pembeleştirilir).
Yufka açılırken hamurun tezgaha yapışmaması için serpilen kalın un.
Deniz kenarlarında ve tuzlu toraklarda yetişen otsu bir bitki. Genellikle haşlandıktan son... devamı
Yarı donmuş et suyu.
Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.... devamı
Kurabiye, poğaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir... devamı
Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dak... devamı