Özgün Yemek Tarifleri

Emülgatör nedir, ne demek?

Emülgatör hakkında bilgi

Emülgatör

Yoğunlukları birbirinden farklı ve birbirine karışmayan iki sıvıyı bir arada tutmak ve birbiri içinde homojen bir şekilde dağılması için kullanılan yardımcı madde. Örneğin; bir gıda ürünü içerisindeki yağ ve suyu homojen bir şekilde bir arada tutmak için kullanılır.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Melis Otu Nedir?

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Caf, Au Lait (Kafeole) Nedir?

Caffe Latte'nin Fransız versiyonu.

Ice Tongs Nedir?

Buz Parçası

Paper Cup Nedir?

Kâğıt Bardak

Ekşikulak Nedir?

Kuzukulağının diğer ismi.

Estufad Nedir?

Esmer et suyu.

Gıda Alerjisi Nedir?

Bazı gıdaların içerisinde doğal olarak bulunan bazı maddelerin, vücudumuza girdiklerinde v... devamı

Gıda Hassasiyeti Nedir?

Gıdaların kendi doğal yapılarından kaynaklanan ve bazı insanlarda meydana gelen sağlık sor... devamı