Özgün Yemek Tarifleri

Pestisit nedir, ne demek?

Pestisit hakkında bilgi

Pestisit

Zararlı canlıları (organizmaları) engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da madde karışımlarına verilen isim. Pestisitler, kimyasal bir madde olabileceği gibi virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan da olabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Gah (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Gömlek Yağı Nedir?

Tef yağı. Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakası.... devamı