Özgün Yemek Tarifleri

Pişme Süresi nedir, ne demek?

Pişme Süresi hakkında bilgi

Pişme Süresi

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20 daikada pişer. Fırının termostatı 190 dereceye ayarlanır ve ön ısıtma yapılır. Fırın 190 derece sıcaklığa ulaştığında kurabiye fırına sürülür ve 20 dakika sonra kurabiye pişmiş olur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Cheese Tra Nedir?

Peynir Tepsisi

Glikoz Nedir?

Karbonhidrat (monosakkarit- 6 karbonlu şeker). Koyu şuruba benzer şeffaf şeker. Tatlı şuru... devamı

Köfte Baharı Nedir?

Köftelerde kullanılır.

Limon Tuzu Nedir?

Limonun doğal olarak içerisinde bulunan Sitrik asidin kristalize edilmiş haline verilen is... devamı

Moriy Nedir?

Kuzukulağı mantarı. Genelde kurutulmuş olarak satılan pahalı mantar türü.

Möreng (Meringue) Nedir?

Çırpılmış yumurta beyazına şeker veya koyu şurup ilave ederek elde edilen kar şeklindeki (... devamı

Pariziyen Kaşığı Nedir?

Sebze ve meyvelerden, küçük top biçimli garnitürler veya süsleyiciler çıkarmak için kulanı... devamı

Pasta Kremi Nedir?

Süt, yumurta sarısı, şeker ve undan yapılan ve pastacılıkta kullanılan krem (şualenin için... devamı

Pırpirim (Yöresel Tanım) Nedir?

Semizotu.

Pişme Noktası Nedir?

Pişme esnasında, yiyecek bir maddenin piştiğini gösteren en uygun an.