Pişme Süresi
Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20 daikada pişer. Fırının termostatı 190 dereceye ayarlanır ve ön ısıtma yapılır. Fırın 190 derece sıcaklığa ulaştığında kurabiye fırına sürülür ve 20 dakika sonra kurabiye pişmiş olur.
Ağız sulanması, organik salgı.
Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı
Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.
Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.
İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.
Patlamış mısırın un hali.
Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.
Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.
Tef yağı. Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakası.... devamı