Özgün Yemek Tarifleri

Pişme Süresi nedir, ne demek?

Pişme Süresi hakkında bilgi

Pişme Süresi

Pişme başladıktan sonra, pişene kadar geçen, aktif süre. Örneğin; kurabiye 190 derecede 20 daikada pişer. Fırının termostatı 190 dereceye ayarlanır ve ön ısıtma yapılır. Fırın 190 derece sıcaklığa ulaştığında kurabiye fırına sürülür ve 20 dakika sonra kurabiye pişmiş olur.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Enzimatik Salgı Nedir?

Ağız sulanması, organik salgı.

Fasulye Otu Nedir?

Özellikle kurufasulye ya da diğer baklagiller pişirilirken katılırsa lezzet veren bir ottu... devamı

Fizyolojik Nedir?

Doğal, normal olarak hücrelerin ve dokunun işleme durumu.

Gah (Yöresel Tanım) Nedir?

Elma kurusu

Ganaş (Guanache) Nedir?

Pasta yapımında kullanılan çikolata kreması.

Gastronomik (Gastronomique) Nedir?

İyi yemek yapma sanatıyla ilgili.

Gavut (Yöresel Tanım) Nedir?

Patlamış mısırın un hali.

Gevşetme Nedir?

Yemeğin yumuşatılması, sulandırılması.

Glasaj (Glacage) Nedir?

Glase yapma usulü, parlatma, cilalama. Kuvertürle pastanın üzerini kapama.

Gömlek Yağı Nedir?

Tef yağı. Hayvanların karın kısmında bulunan ince tülbent biçimindeki yağ tabakası.... devamı