Kaserol Nedir?
Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tence... devamı
Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tence... devamı
Altı çıkarılıp takılabilir pasta ve kek kalıbı. Kek, pandispanya ve tatlıların, piştikten ... devamı
Küçük saplı tencere.
Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.
Bir mal veya hizmetin satış fiyatından o malın üretilmesi için harcanan giderler toplamını... devamı
Çek Cumhuriyetinde kahveye 'kava' adı verilir. Kava Turecka ise Türk kahvesi anlamına geli... devamı
Bir şeyi bir kabın içinde kendisinden başka bir malzeme koymadan karıştırarak kızartma işl... devamı
Acı kırmızıbiber.
Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.
Sütte bulunan en önemli proteindir.
Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.
İçinde sebze veya et, kemik kaynatılan bir sıvının üzerinde oluşan köpük. Kef sıvının için... devamı
Etlerde, ızgaralarda, sebzelerde ve balıklarda kullanılır. Özellikle çorbalarda nane gibi ... devamı
Olmamış kavun.
Halk arasında beyaz lahanaya verilen isimdir.
Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.
Bir çeşit diken.
Bir maydanoz türüdür. Salatalarda kullanılır.
Kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan bir bitkidir. Genel olarak pişirilerek yenir... devamı
Torba (süzme) yoğurdundan yapılan (parmesana benzer) sert peynir (makarnalarda kullanılır)... devamı
1- Koyuluk derecesi. 2- Bir şeyin en uygun zamanı veya noktası (şurubun kıvamı ne sulu... devamı
1- Eti makineden çekmek. 2- Maydanozu ince parçalara doğramak. 3- Sebzeleri, yarım ay ... devamı
Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı
Yüksek ısıya ve defalarca ısınmaya dayanıklı olan kızartmalarda kullanılan yağ türleri (şu... devamı
230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.
Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır. Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerin... devamı
Vişne ve kirazdan yapılan, su renginde olan alkol veya içki (pastacılıkta kullanılır).... devamı
Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı