Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Kaserol Nedir?

Genellikle sos hazırlamada kullanılan, çeşitli boylarda olan derin ve kapaksız saplı tence... devamı

Kasnaklı Kalıp Nedir?

Altı çıkarılıp takılabilir pasta ve kek kalıbı. Kek, pandispanya ve tatlıların, piştikten ... devamı

Kasrol (Casserole) Nedir?

Küçük saplı tencere.

Katı Hamur Nedir?

Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanmış hamur.

Katkı Payı Nedir?

Bir mal veya hizmetin satış fiyatından o malın üretilmesi için harcanan giderler toplamını... devamı

Kava Turecka Nedir?

Çek Cumhuriyetinde kahveye 'kava' adı verilir. Kava Turecka ise Türk kahvesi anlamına geli... devamı

Kavurmak Nedir?

Bir şeyi bir kabın içinde kendisinden başka bir malzeme koymadan karıştırarak kızartma işl... devamı

Kayen Nedir?

Acı kırmızıbiber.

Kazayağı Nedir?

Beyaz çiçekli otsu bir bitkidir. Ispanak gibi pişirilir. Turşusu da yapılır.

Kazein Nedir?

Sütte bulunan en önemli proteindir.

Keçiboynuzu Şerbeti Nedir?

Kuru keçiboynuzunun kaynatılması ile elde edilen hararet kesici şerbet.

Kef Nedir?

İçinde sebze veya et, kemik kaynatılan bir sıvının üzerinde oluşan köpük. Kef sıvının için... devamı

Kekik Nedir?

Etlerde, ızgaralarda, sebzelerde ve balıklarda kullanılır. Özellikle çorbalarda nane gibi ... devamı

Kelek (Yöresel Tanım) Nedir?

Olmamış kavun.

Kelem Nedir?

Halk arasında beyaz lahanaya verilen isimdir.

Keme (Yöresel Tanım) Nedir?

Arapçası "kemü", kıymetli bir mantar türü.

Kenger (Yöresel Tanım) Nedir?

Bir çeşit diken.

Kerbel Nedir?

Bir maydanoz türüdür. Salatalarda kullanılır.

Kereviz Nedir?

Kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan bir bitkidir. Genel olarak pişirilerek yenir... devamı

Keş Nedir?

Torba (süzme) yoğurdundan yapılan (parmesana benzer) sert peynir (makarnalarda kullanılır)... devamı

Kıvam Nedir?

1- Koyuluk derecesi. 2- Bir şeyin en uygun zamanı veya noktası (şurubun kıvamı ne sulu... devamı

Kıymak Nedir?

1- Eti makineden çekmek. 2- Maydanozu ince parçalara doğramak. 3- Sebzeleri, yarım ay ... devamı

Kızartma Nedir?

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek.... devamı

Kızartma Yağı Nedir?

Yüksek ısıya ve defalarca ısınmaya dayanıklı olan kızartmalarda kullanılan yağ türleri (şu... devamı

Kızgın Nedir?

230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

Kimyon Nedir?

Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır. Türk mutfağında, köftelerde, bazı et yemeklerin... devamı

Kirş Nedir?

Vişne ve kirazdan yapılan, su renginde olan alkol veya içki (pastacılıkta kullanılır).... devamı

Kişniş Nedir?

Kişniş genellikle şuruplarda ve likörlerde kullanılmaktadır. Kişniş şekeri pastacılıkta ve... devamı

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 16 17 [18]19 20 ... Son Sayfa