Özgün Yemek Tarifleri

Kızartma nedir, ne demek?

Kızartma hakkında bilgi

Kızartma

Herhangi bir ısı yardımıyla, önce dış yüzeyinden başlayıp, kızartılarak pişirilen yiyecek. Susuz olarak dış yüzeyini karamelleştirip, sonra gerekirse su konup pişmesi tamamlanabilir.

Benzer Kelimeler

Açıklamalı yemek, mutfak, gıda terimleri...

Vejetal (Vegetal) Nedir?

Bitkisel.

Mikotoksin Nedir?

Küflerin oluşturduğu yüksek toksik etkisi olan toksin maddeler.

Hardaliye Nedir?

İçerisine hardal katılarak yapılan üzüm şırası.

Provançale Nedir?

Zeytinyağında kızarmış sarımsak ve rendelenmiş domates ile yapılan garnitür.

Gastronomi Nedir?

1. Yemek bilimi. İyi yemek hazırlama sanatı. Yemek sanat alanı. 2. Sağlığa uygun, iyi d... devamı

Catering Nedir?

Otel, lokanta ile vapur, uçak gibi uzun yol taşıt araçlarında yolcuların beslenmelerini ... devamı

Lüstre (Lustrer) Nedir?

Bir fırça yardımıyla, yiyeceklerin üzerine erimiş tereyağı sürerek parlatmak.

Ebegümeci Nedir?

Doğal olarak yetişen ve yaprakları sebze gibi yenen bir bitkidir. Taze çiçeklerden çay yap... devamı

Ezme Nedir?

Püre.

Görgüt (Yöresel Tanım) Nedir?

Kurutulmuş kavun dilimleri.