Özgün Yemek Tarifleri

Yemek, Mutfak ve Gıda Terimleri Sözlüğü

Açıklamalı yemek, mutfak ve gıda sözlüğü

Krem Anglez (Creme anglaise) Nedir?

Vanilya sos. Yumurta sarısı, şeker ve sütten; pişirilerek yapılan pasta sos (pasta ve dese... devamı

Krem Freş (Creme freche) Nedir?

Krema.

Krem Patisiyer (Creme patissiere) Nedir?

Pasta kreması, şualenin içine konan krem.

Krem Şanti Nedir?

Süt kreması, şeker ve vanilyanın çırpılması ile hazırlanan tatlı ve pastalarda kullanılan ... devamı

Krema Nedir?

Sıvı kaymak, sütün yüzeyinde oluşan yağlı katman.

Krema Torbası Nedir?

Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı

Kremabör (Creme au beurre) Nedir?

Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta kullanılan krem.... devamı

Kremalama Nedir?

Çorbaya veya sosa krema katma.

Kremşanti (Creme Chantilly) Nedir?

Sıvı kremaya şeker ve vanilya koyup, çırparak elde edilen krem (tatlı ve pastalarda kullan... devamı

Krep Nedir?

Yumurta, süt un ile hazırlanan hamurdan tavada kızartılarak yapılan tatlı veya tuzlu yiyec... devamı

Krim Nedir?

Taze, dinlenmiş sütün üzerinde biriken yağlı kısım.

Kroket Nedir?

Yuvarlak, baston, silindir, üçgen gibi çeşitli şekiller verilerek kesilmiş ve panelenerek ... devamı

Kruton Nedir?

Bir cm küp şeklinde veya yuvarlak dilim halinde kesildikten sonra kurutarak kızartılan ekm... devamı

Kulak Memesi Kıvamı Nedir?

Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.

Kuli (Coulis) Nedir?

Meyve veya sebzelerin sıvı püre haline getirilmesiyle elde edilen sos. Genellikle deserler... devamı

Kup (Coupe) Nedir?

Kupa bardağı içinde servis edilen dondurmalı deserler (peşmelba, belhelen vb).

Kup Bardağı Nedir?

Dondurma veya kup çeşitlerinin servisinde kullanılan geniş ve ayaklı bardak.

Kurallı İlerleme Prensibi Nedir?

Mutfaktaki işlerin mantıklı şekilde yürümesi (erzakları teslim alma,depolama,hazırlama,piş... devamı

Kuru Tarhun Nedir?

Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.

Kuru zahter (Yöresel Tanım) Nedir?

Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.

Kurut (Yöresel Tanım) Nedir?

Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.

Kuşane Nedir?

Yayvan küçük tencere. Helvahane tencere.

Kuşbaşı Doğrama Nedir?

Yiyecekleri 1,5 - 2 cm büyüklüğünde, genelde küp şeklinde doğrama yöntemi. Serçe kafası bü... devamı

Kuşburnu (Yöresel Tanım) Nedir?

Yabani gül ağacının meyvesi.

Kuşüzümü Nedir?

Pilav, dolma içleri ve bazı tatlılarda kullanılır.

Kuver Nedir?

Yemek yeme usulüne ve yemeklerin sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, b... devamı

Kuvertur (Couverture) Nedir?

Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı

Kuyruk Sokumu Nedir?

Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.

Diğer Sayfalar

İlk Sayfa ... 18 19 [20]21 22 ... Son Sayfa