Krem Anglez (Creme anglaise) Nedir?
Vanilya sos. Yumurta sarısı, şeker ve sütten; pişirilerek yapılan pasta sos (pasta ve dese... devamı
Vanilya sos. Yumurta sarısı, şeker ve sütten; pişirilerek yapılan pasta sos (pasta ve dese... devamı
Pasta kreması, şualenin içine konan krem.
Süt kreması, şeker ve vanilyanın çırpılması ile hazırlanan tatlı ve pastalarda kullanılan ... devamı
Sıvı kaymak, sütün yüzeyinde oluşan yağlı katman.
Pastacıların kullandığı, içine krema veya başka bir şey koyup sıkma işine yarayan üçgen to... devamı
Yumurta sarısı, koyu şurup ve tereyağından yapılan, pastacılıkta kullanılan krem.... devamı
Çorbaya veya sosa krema katma.
Sıvı kremaya şeker ve vanilya koyup, çırparak elde edilen krem (tatlı ve pastalarda kullan... devamı
Yumurta, süt un ile hazırlanan hamurdan tavada kızartılarak yapılan tatlı veya tuzlu yiyec... devamı
Taze, dinlenmiş sütün üzerinde biriken yağlı kısım.
Yuvarlak, baston, silindir, üçgen gibi çeşitli şekiller verilerek kesilmiş ve panelenerek ... devamı
Bir cm küp şeklinde veya yuvarlak dilim halinde kesildikten sonra kurutarak kızartılan ekm... devamı
Hamurun ne sert, ne de cıvık olmadığı kıvamı için kullanılan tabir.
Meyve veya sebzelerin sıvı püre haline getirilmesiyle elde edilen sos. Genellikle deserler... devamı
Kupa bardağı içinde servis edilen dondurmalı deserler (peşmelba, belhelen vb).
Dondurma veya kup çeşitlerinin servisinde kullanılan geniş ve ayaklı bardak.
Mutfaktaki işlerin mantıklı şekilde yürümesi (erzakları teslim alma,depolama,hazırlama,piş... devamı
Tazesinin kullanıldığı her yerde kullanılır.
Tarsusta baharatla karıştırılmış ve dövülmüş karpuz çekirdeği.
Yoğurt veya çökeleğin kurutulmuşu.
Yayvan küçük tencere. Helvahane tencere.
Yiyecekleri 1,5 - 2 cm büyüklüğünde, genelde küp şeklinde doğrama yöntemi. Serçe kafası bü... devamı
Yabani gül ağacının meyvesi.
Pilav, dolma içleri ve bazı tatlılarda kullanılır.
Yemek yeme usulüne ve yemeklerin sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal, kaşık, b... devamı
Pasta, tatlı ve desertler üzerine, süs veya parlatma amacıyla sürülen ve kaplanan pastacıl... devamı
Sığır budunda, kuyruk kısmındaki, bulunan et parçası.